Holnap 14:00 órai kezdettel elstartol a tavaszi idény, a Jászberény vendégeként lépünk pályára. Rögtön az egyik bajnokesélyes otthonában kell bizonyítanunk, nem lesz egyszerű feladat, de megpróbálunk borsot törtni az esélyesebb hazaiak orra alá. A holnapi keretet illetően biztosan nem számíthatunk az 5 sárga lapos Németh Bélára, illetve Galambos Norbertre, akinek még nem érkezett meg a játékengedélye. Sajnos a héten többen betegséggel és kisebb sérüléssel bajlódtak, így csak közvetlenül a mérkőzés előtt derül ki, hogy ki tudja vállalni a játékot, ki alkotja majd a kezdőcsapatot.

 

Pachinger János gondolatai a tavaszt, a felkészülést és a holnapi bajnoki rajtot illetően a következőek:

 

A legfontosabb talán az, hogy a játékosok elhiggyék: mindezt meg lehet csinálni, el lehet érni – mondta Pachinger János, a hegyaljaiak vezetőedzője. – Sokat beszélgettünk erről a keret tagjaival, ők is látják, hogy abszolút megvalósítható a cél, bőven gyűjthető annyi pont, amennyi ehhez szükséges. Ennek egyik záloga, hogy a kulcsmérkőzéseket meg kell nyerni, legfőképpen az alsóházi riválisaink ellen, és legfőképpen hazai pályán. Ami nem jelenti azt, hogy ne akarnánk idegenben is jól szerepelni, azokra a meccsekre is ugyanolyan hangsúlyt fektetünk.

 
 

Hatékonynak és határozottnak kell lenni mindkét kapu előtt. Ha megnézzük az eddig rúgott góljaink számát, akkor a 29-re azt lehet mondani, hogy elfogadható, ugyanakkor a kapott 43 kicsit sok. Jobbára a mérkőzések utolsó részében voltak megingásaink hátul, ekkoriban értek bennünket kellemetlen meglepetések. Ennek nyilván eredője lehet a fizikai fáradtság, és ha ez van, akkor azzal együtt jár a koncentrációvesztés. Úgyhogy a felkészülés során úgy dolgoztunk, hogy az erővel ne legyen probléma a meccsek végéig. Hogy ez mennyire sikerült, a téthelyzetekben ki fog derülni. Az biztos, hogy a tavasszal nagy verseny lesz a csapatok között, ahogy látjuk, szinte mindenhol igyekeztek komoly, magasabb osztályú tapasztalattal rendelkező játékosokkal erősíteni.


Jászberényben füvön fogunk játszani. Az itthoni pályaviszonyok után ugrás lesz az ismeretlenbe a találkozó. Én magam is kíváncsi vagyok, hogy milyen iramú és színvonalú mérkőzést tudunk játszani. remélem jól fogunk kijönni belőle a végén.

Az összeállítást illetően vannak még eldöntetlen kérdések, kezdő 11, csak a mérkőzés előtt 1 órával lesz biztos, de aki pályára lép a találkozón csak úgy jöhet le utána, hogy mindent megtett a jó eredmény elérése érdekében, ez a minimális elvárás.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés